Mrt

Afetlerde dirençli toplum oluşturma vizyonu ile ülkemizde yaşanabilecek her tür ve ölçekte afet ve acil durumlara etkin mücadele ve farkındalık oluşturma için 07 Mart 2024 Perşembe günü öğretmenlerimiz tarafından "Çök-Kapan Tutun" hareketlerini öğrencilere anlatıldı.

Tüm sınıflarımızla saat 09.30 'da  "Deprem Anı Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı" yapıldı.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Ek-8 tablosunda yer alan "Dünya Kadınlar Günü " okullarda, 8 Mart Günü  kutlanır.

Okulumuzda da "04/09/2023 Tarihli Öğretmenler Kurulu" kararı ve "Eğitim Kurumu Sosyal Etkinlikler Yıllık Çalışma Planı" (Ek-7/A) gereği sınıflar düzeyinde sınıf öğretmenleri  koordinesinde hazırlanan program çerçevesinde kutlanacaktır.

Mrt

Yeşilay Haftası panomuz hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Planetaryum Çadırı

Eğitim sektöründe uygulamalı eğitime katkı sunmak amaçlı geliştirilen Uzay Çadırı dersleri gösteri ile bir araya getirerek etkili ve kalıcı öğrenmenin önünü açmak amaçlı kullanılmaktadır. Gökyüzünü andıracak biçimde tasarlanan bombeli yuvarlak kubbesi simülasyon görselleri verilerek 3D bir uzay ortamı oluşturduğu gibi görsel hafızayla öğrenmeninde önünü açmaktadır.

Gökyüzü, denizaltı, güneş sistemi ve geçmiş tarih yaşantılarının yapay görüntülerinin gerçeği aratmayacak biçimdeki animasyonunun en etkili şekilde yansıtıldığı bu çadır, eğitim ve eğlence standartlarına farklı bir boyut kazandırmaktadır.

Diğer çadır modellerine kıyasla daha farklı tasarım ve malzemelerden üretilen bu çadırlar dış ortamdaki ışık akımından tamamen uzak gökyüzü astronomisini yansıtacak düzeyde karanlık olmaktadır.

Yapay aydınlatıcı ve hava sistemlerinin yardımı ile kullanımı konforlu hale getirilen Planetaryum Çadırı istenilen büyüklükte projelendirilebilme avantajlarına sahiptir.

Dışarıdan bakıldığında bir koridoru andıran bölmenin kubbe içine doğru uzanan şemasını yansıtan Şişme Planetaryum Çadırı geniş tek bölmeli alanı ile öğrencilerin rahat hareket etmesine imkan tanıdığı gibi gerçek gökyüzü atmosferi görüntüsünün yansıtılmasına da olanak tanımaktadır.

Hafifi ve portatif kurulumu demonte edilebilir özellikte olup, kısa sürede istenilen etkinlik alanına kurulup sökülebilmektedir. Şişirilebilir bir yapıda olması da bu süreci daha kolay ve pratik hale getirmektedir. Çelik profil boruların görseli  meydana getirecek biçimde montajlanarak oluşturulan iskelet sistemi şişirilebilir özellikteki kumaş ile kaplanarak uygulanmaktadır. Ortamın tamamen karanlık olması gerektiği için kapı sistemi bir koridor uzantısı ile desteklenerek alana direk ışık girmesinin önü kesilmiş çadırın iç ortamı bölmesiz ve kolonsuz olarak geniş bir gökyüzü ortamına dönüştürülmüştür. Oyun Grupları

Eğlenceli Planateryum Çadırı etkinliğimiz. Katılan tüm sınıflarımıza teşekkür ederiz.

Mrt

Yurdunu, milletini büyük bir tutku ile seven, bu uğurda her türlü özveriye katlanan , Yurtseverlik ya da vatanseverlik bir bireyin ülkesine duyduğu sevgi ve bağlılıktır.

Şbt

Pilot Cengiz Topel İlkokulu olarak öfke yönetimi seminerini tamamladık.Katılan öğretmenlerimize ve eğitimcimiz Sema Tuna'ya teşekkür ederiz.

GELECEĞİN YAZARLARI

Öğrencilerimizin fikrî ve duygusal dünyasını şekillendiren, düşünen, araştıran, soran; milli, kültürel, manevi ve evrensel değerler etrafında adına sorgulayan gençlerimizin yaratıcılıklarını, yeteneklerini bu amaçlar doğrultusunda dünyanın en güçlü iletişim aracı olan kalem ile açığa çıkartmak, edebiyatın genç yeteneklerde filizlenmesine, dallanıp budaklanmasına yardımcı olmaktır. Proje ile kitap okuyan öğrenciler ve onların etkilemesiyle oluşan örnek bir topluluk dolayısıyla kitap okuma alışkanlığının yanında kitap yazma alışkanlığı kazanmış bir toplum oluşturulması amaçlanmaktadır.

Şbt

Okul Rehberlik Hizmetleri Yürütme Komisyonu üyeleri ile okul müdürümüz başkanlığında 2. Dönem Rehberlik Hizmetleri Yürütme Komisyonu toplantısı yapıldı.

Toplantıda, 2023-2024 Eğtiim Öğretim yılınının 1. döneminde okul rehberlik hizmetleri ile ilgili değerlendirmeler  yapılarak, 2. dönem yapılacak çalışmalar planlandı.

Şbt

Değnek adam hikaye kitabını okuduk.Ağaç dallarından kendi “Değnek Adam” larımızı yaptık ve okullarda orman panomuzda sergiledik. Sezgi öğretmenimiz ve anasınıfı öğrencilerimize  teşekkür ederiz.

Pilot Cengiz Topel İlkokulu 20 Şubat 2024

Veli Akademileri

Deniz İzmir Karaduman

Saat:13.30

Şbt

Rehberlik servisimiz öğretmenleri tarafından 2024 Şubat Ayı çalışmaları kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla " Kadına Yönelik Şiddet" konunda broşür hazırladı.

Aşağıdaki bağlantıdan broşüre erişebilirsiniz.

Şbt

MEB eğitim kurulları ve zümreleri yönergesinin 13. Maddesinde yer alan "Eğitim kurumu sınıf/alan zümre başkanları kurulu"toplanrısı 07 Şubat 2024 Çarşamba günü okul müdürü başkanlığında yapıldı.

Şbt

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği protokolü çerçevesinde yürütülen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 3. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek olan Temel Motorik ve Antropometrik Testler, velisinin izin verdiği öğrencilerimize 01 Mart 2024 Cuma günü Toki Halkalı Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda yapılacaktır.

3. sınıf öğrencilerimizin velileri kendilerine gönderilen veli izin belgesini (mürekkepli kalem veya tükenmez ile doldurulacaktır) en geç 16 Şubat 2024 Cuma gününe kadar sınıf öğretmeninine ya da okul yönetimine teslim etmesi/göndermesi gerekmektedir.

Şbt

Okulumuz 1/C Sınıfı Okuma Bayramı programında harika performans gösteren sevgili çocuklarımıza, değerli öğretmenimiz Sibel Salman' a ve emeği geçen kıymetli velilerimize  teşekkür ediyoruz.