T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAKIRKÖY - Pilot Cengiz Topel İlkokulu

Bilim ve Teknoloji Haftası (8-14 Mart)

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Ek-8 tablosunda yer alan "Bilim ve Teknoloji Haftası " okullarda, 8-14 Mart tarihlerinde kutlanır.

Okulumuzda da "04/09/2023 Tarihli Öğretmenler Kurulu" kararı ve "Eğitim Kurumu Sosyal Etkinlikler Yıllık Çalışma Planı" (Ek-7/A) gereği sınıflar düzeyinde sınıf öğretmenleri  koordinesinde hazırlanan program çerçevesinde kutlanacaktır

Bilimin tanımı: Evrenin ya da olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgi. Genel geçerlik ve kesinlik nitelikleri gösteren yöntemli ve dizgesel bilgi. Belli bir konuyu bilme isteğinden yola çıkan, belli bir ereğe yönelen bir bilgi edinme ve yöntemli araştırma süreci. şekillerinde tanımlanmaktadır. Teknoloji: İnsanın bilimi kullanarak doğaya üstünlük kurmak için tasarladığı rasyonel bir disiplindir (Simon, 1983). Teknoloji: somut ve deneysel anlamda temel olarak teknik yönden yeterli küçük bir grubun örgütlü bir hiyerarşi yardımıyla bütünün geri kalanı (insanlar, olaylar, makineler vb.) üzerinde denetimi sağlamasıdır (McDermott, 1981)

2C sınıfı

Bilim ve Teknoloji Haftası pano çalışması

2- C sınıf öğretmenimiz Ertan ERGİŞİ ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 14.03.2024 10:55 - Görüntülenme: 48
  Beğen | 0  kişi beğendi