Mrt

Astronomi, astrofizik, uzay bilimi gibi bilim dallarında önemli keşiflere imkan sağlayan ve yeni teknolojilerin geliştirilmesine katkıda bulunan uzay araştırmaları, aynı zamanda uzaydaki gök cisimlerini ve evreni anlamak noktasında da son derece önemli görülmektedir.

Bilindiği üzere 19 Ocak 2024 tarihinde Uluslararası Uzay İstasyonuna gitmiş olan ilk Türk astronotumuz Alper GEZERAVCI, uzayda 13 bilimsel deney gerçekleştirmiştir.

Bu itibarla ülkemizin uzay faaliyetlerini planlamak, koordine etmek, ulusal ve uluslararası düzeyde yönlendirmek, uzay araştırmaları ve teknolojilerini geliştirmek, ulusal uzay programlarını yürütmek ve uzaydaki yerini güçlendirmek amacıyla kurulan Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ile Bakanlığımız iş birliğinde uzay konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerimiz arasında çeşitli yarışmaların düzenlenmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Bu doğrultuda ilçemize bağlı resmî ortaokul ve imam hatip ortaokulu öğrencileri arasında "Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım, O İş Bende!" konulu kompozisyon yazma yarışması, resmî ilkokullar arasında ise “Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Yolculuğu” temalı resim yarışması düzenlenecektir.

Yarışma şartnamesi için tıklayınız.

Mrt

Bakanlığımız tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın sosyal, kültürel ve tarihi önemini kavratmak amacıyla tüm resmî ilkokullarda öğrenim gören öğrenciler arasında resim dalında,  ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrenciler arasında ise resim, şiir ve kompozisyon dallarında aşağıdaki şartname doğrultusunda yarışmalar düzenlenecektir.

Şbt

Yarışmada anasınıfları ve birinci sınıf öğrencilerimiz İstiklal Marşı'nın ilk iki kıtasından, diğer sınıflarımız 10 kıtadan sorumlu olacaklar.

Değerlendirmede; doğru okuma, telaffuz, vurgu-tonlama, jest-mimik ve sahneyi kullanma puanlama kriterleridir.

Şbt

Ekm

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümü kutlama törenleri 28 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 13.00'te başlayacak olup, 29 Ekim 2023 Pazar günü saat 24.00'e kadar devam edecektir.

Bayram kutlama programımız  29 Ekim 2023 Pazar günü saat 11.15 da gerçekleştirilecektir.

Havanın yağışlı olması durumunda program "Konferans Salonu" nda icra edilecektir.

Ekm

2023 Eylül ayı İlkokul yemek menüsü aşağıda yayınlanmıştır.

OKUL AİLE BİRLİĞİMİZ BAĞIŞ HESAP BİLGİLERİ

Bağışlarınızı yaptığınızda açıklama kısmına isim ve soyisim yazmayı lütfen unutmayalım.